fbpx
Skip to content

Subsidies

Jeugdfonds Sport & Cultuur

De Freerun University & het Jeugdfonds Sport & Cultuur helpen!

Is het lastig om de contributie te betalen? De Freerun University & het Jeugdfonds Sport & Cultuur helpen! Het Jeugdfonds Sport & Cultuur betaalt de contributie en/of benodigdheden voor kinderen en jongeren uit gezinnen waar thuis te weinig geld is. De Freerun University geeft iedereen die in aanmerking komt voor het Jeugdfonds Sport & Cultuur een korting van €95,- op ons Voordeel Lessen 1 abonnement. Dit betekent dat als het Jeugdfonds Sport & Cultuur jou het gebruikelijke bedrag van €225,- toekend je naast de eenmalige inschrijfkosten van €7,50 niets zelf hoeft bij te betalen om freerun lessen te kunnen volgen.

Hoe werkt het?

Je kunt als ouder / verzorger niet zelf een aanvraag indienen bij het Jeugdfonds Sport & Cultuur. Dat kan alleen gedaan worden door een intermediair, bijvoorbeeld de leerkracht, iemand van het sociaal wijkteam, schuldhulpverlening of van jeugdzorg. Hij of zij kent de spelregels en weet of je kind in aanmerking komt. Als de aanvraag goedgekeurd is, kan je kind vaak al binnen drie weken sporten. Wil je een aanvraag indienen? Download dan alvast de ouderkaart, vul hem in en neem hem mee naar de afspraak met de intermediair.

Er is altijd wel een Jeugdfonds Sport & Cultuur in de buurt. Je vindt de contactgegevens van alle fondsen op de website van het Jeugdfonds Sport & Cultuur.

Meer weten over de werkwijze van het Jeugdfonds Sport & Cultuur? Lees hier verder.

Stadspas

Ben jij nog geen 18 jaar en wil jij graag freerunnen? Meld je dan zelf aan met je Stadspas bij de sportvereniging van je keuze. De gemeente betaalt (mee aan) jouw sportabonnement.

Je krijgt een vergoeding om te gaan sporten in deze situaties:

  • je bent ouder dan 2 jaar en  jonger dan 18 jaar
  • je woont in Amsterdam of Weesp
  • je hebt een geldige Stadspas, of:
  • je hebt geen Stadspas, maar je ouders hebben een laag inkomen. Op amsterdam.nl/pakjekans staat meer informatie over wat een laag inkomen is.

Je kunt tijdens het schooljaar niet overstappen naar een andere sport. De maximale vergoeding per jaar voor je abonnement is  € 300,- .

Lees hier meer over de stadspas

Sport en Cultuur - Freerun University
Stadspas Amsterdam